Maitohapoilla

 

Maitohapoilla-blogin kirjoittajat

Salon Seudun Sanomien toimituksen kuntoilublogi aloittaa kolmen kirjoittajan voimin. Blogissa kuntoillaan toisinaan rennosti, toisinaan taas hyvinkin ryppyotsaisesti. Tässä esittely kirjoittajista:

Jarkko Turpeinen
Olen 43-vuotias pertteliläinen kuntojuoksija. Kestävyysjuoksuharrastusta on takana vajaat kymmenen vuotta. Juostuna on muun muassa kahdeksan maratonia. Lyhyemmistäkin hölkkäkilpailuista saa mukavasti motivaatiota harjoitteluun.

Lenkillä käyn mahdollisimman usein, olipa sitten auringonpaiste, räntäsade tai paukkupakkanen. Juoksukilometrit vaihtelevat paristakymmenestä yli sataan viikossa.

Uusin kiinnostuksen kohteeni on ampumajuoksu, johon tutustuin kesällä 2012. On ihan omanlaisensa haaste juosta ensin kovaa ja koettaa sitten ampua tarkasti.

Harrastan mielelläni myös kaikkea muuta liikuntaa, jossa saa kunnon hien pintaan.

Vesa Käiväräinen
Olen 43-vuotias peruslaiska sohvaperuna ja herkkusuu. Olen yrittänyt aloittaa urheiluharrastusta koko aikuisikäni onnistumatta siinä. En kykene kurinalaiseen elämään. Sorrun hyvän ruuan ja juoman houkutuksiin.

Sain pysyvämmän kuntoiluvaihteen päälle täytettyäni neljäkymmentä. Huomasin silloin, että suvun miehet tuppaavat kuolemaan jo ennen eläkeikää. Nyt yritän rikkoa kirousta pitämällä huolta itsestäni.

Tavoitteeni on käydä lenkillä kaksi, kolme kertaa viikossa. Kesällä hölkkään, suunnistan ja kävelen, talvella hiihtelen. Yritän pakottaa itseni harjoittelemaan ilmoittautumalla massatapahtumiin. Tähän mennessä hienoin on ollut Jukolan viesti, johon osallistun kesällä neljättä kertaa.

Ville Pohjonen

Olen 54-vuotias kuntoilun sekakäyttäjä. Liikuntaan hurahdin vasta aikuisena, mutta siitä tuli nopeasti paha tapa. Ensiksi eksyin punttisalille, joka auttoi painonhallinnassa. Muutamassa vuodessa nostin omaa painoani kymmenellä kilolla.

Aika nopeasti punttisalin jälkeen löysin pyöräilyn. Harrastus eteni retkipyörästä maantiepyörään ja kuntopyöräkisoihin. Nyt fillareita on enemmän kuin kohtuullisen kokoiseen varastoon mahtuu.

Näiden kahden päälajin lisäksi juoksen lyhyitä lenkkejä (paino sanalla lyhyitä) ja talvisin yritän hiihtää.

Painonhallintaongelma on vuosien myötä muuttunut päinvastaiseksi. Nyt yritän liikunnan avulla pitää painoani edes jotenkin kurissa.

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia