ThinkTank

Kokoonnuimme kaikki uudet osuuskunnat yhdessä torstaina 16.3. kello 15 aloittamaan 24 tunnin ThinkTank tapahtuman. Tehtävänämme oli innovoida yritykseltä saamiamme toimeksiantoja ja löy-tää heidän ongelmiinsa soveltamiskelpoisia ratkaisuja. Alku priiffauksessa saimme kuulla kolmen toimeksiantajan tehtävät Kalliolaaksonlinnalta, OutFoxilta, ja Shiftiltä.

Kalliolaaksonlinnan tehtävänantoon sisältyi talvikuukausien hiljaisen ajan virkistäminen erilaisilla tapahtumilla ja parantaa sen näkyvyyttä markkinoinnin avulla. Outfox on Salossa kerran järjestetty musiikkifestivaali kaikenikäisille ja erilaisen musiikkimaun omaaville henkilöille. Tehtävänä oli tuoda näkyvyyttä ja tietoisuutta festivaalille. Shift järjestää startup yrityksille tapahtuman Turun Linnan alueella. Sinne tulee yritysmaailmasta erilaisia puhujia ja yrityksiä esittämään liiketoimintaansa. Toi-meksiantona saimme tehtävän järjestää paketit näytteilleasettajille ja saada vetovoimaa demobooth alueelle sekä suunnittelimme heille sissimarkkinointia. Meidät jaettiin kolmeen eri ryhmään per aihe-alue. Aikataulutus työllemme oli omissa käsissämme ja lähdimme syömään alkuillasta kukin ajallaan. Jatkoimme ryhmässä innovointia keskiyöhön asti.

Vähän kello kahdentoista jälkeen meidät revittiin raa’asti ulos kylmään pohjolan yötuuleen. Siellä meille vedettiin ketjut jalkaan ja juostiin kilpaa. Tämän jälkeen, koska voittajia oli vain yksi ryhmä, paransimme yhteishenkeä mukavilla kappaleilla, joita pääsimme yhdessä tanssimaan. Tuli fiilikset kuin iltapäiväkerhosta aikoja sitten. Yhteisen riemun keskellä pääsi poliisi osallistumaan kekke-reihimme. Saimme kuitenkin pienien neuvottelujen jälkeen jatkaa tanssimista. Viileän ilman jälkeen sisälle päästyämme osa porukasta oli niin väsynyt, että änki hissin täyteen. Saimme sen tukittua ja jumiin. Tästä syntyi pieni ”härdelli”, joka oli hyvää vaihtelua jatkuvaan miettimiseen ja ongelmien innovoimiseen, pitihän saada jengi jotenkin ulos hissistä. Loppuryhmän vapauduttua pääsimme jat-kamaan innovointia. Kiersimme muissa ryhmissä hakemassa virkeitä ideoita omiin tehtävänan-toihimme. Osa ryhmästä pääsi kirjoittamaan toteutusta ja toiset jatkoivat innovointia aamuyöhön asti. Jotkut pääsivät hieman torkkumaan ennen aamu 8 esityksiä ja toiset jatkoivat samoilla silmillä kemikaalien (energiajuomien) avulla esityksiin asti. Ideoiden esitysten ja sparrailun jälkeen päästiin vielä hetkeksi kehittämään ideaa entisestään. Lopuksi ideat esiteltiin uudelleen ja jokaisesta yritys-kehityksestä julistettiin voittajaryhmä.

Jalmari Ruokonen ja Teodor Lempinen

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia