Talousseminaari

Kuulin kesällä 2016 eräältä entiseltä osuuskunta Visioonan jäseneltä hänen järjestämästään Talousseminaarista. Jäin hauduttelemaan ideaa mieleeni ja jaoin ajatukseni ystävälleni ja osuuskunta Swangon jäsenelle Tiina Nordströmille. Hän innostui ideasta ja lähdimme pikkuhiljaa työstämään seminaaria eteenpäin. Alkuvuodesta 2017 vahvistimme projektitiimiä toisella Visioonan jäsenellä Saara Poikelalla. Siitä alkaen laitoimme pyörät pyörimään oikein kunnolla ja tapahtuma järjestyi hyvinkin nopealla aikataululla.

Koulussamme jo perinteeksi muodostuneen Talousseminaarin päiväksi valikoitui 15.2.2017 ja paikaksi Turun Ammattikorkeakoulun Salon kampuksen iso auditorio.

Talousseminaariin puhujiksi pyydettiin eri liike-elämän ammattilaisia. Puhujiksi valikoitui OP – Kiinteistökeskuksen, Someron Säästöpankin sekä Salon Nuorkauppakamarin edustajia. Jokaisella puhujalla oli puheelleen aikaa käytössään noin 45 minuuttia. OP-Kiinteistökeskuksen edustaja puhui Salon tilanteesta asuntokauppojen näkökulmasta sekä tavoitteista. Someron Säästöpankin aiheena oli säästäminen ja sijoittaminen ja Salon Nuorkauppakamari kertoi omasta toiminnastaan kokonaisvaltaisesti.

Jokainen puhuja toivoi yleisön haastavan heitä kysymyksillä, jotta saataisiin vuorovaikutusta ja keskustelua yleisön ja puhujien kesken. Yleisöstä esitettiin jokaiselle edustajalle hyviä ja välillä hieman kinkkisiäkin kysymyksiä.

Seminaari oli tapahtumana onnistunut. Projektitiimi sai seminaarista paljon hyvää palautetta. Ensi vuonna toivomme, että uusista osuuskunnista jotkut ottavat tästä projektin järjestämisestä itsellensä kopin. Kerromme mielellämme omia kokemuksiamme uudelle projektitiimille.

Valtteri Merilä
Osuuskunta Visioona

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia