Kuinka herätät itsesi talvihorroksesta?

Selvitimme 5 asiaa, joilla sinä selviät kaamoksen kylmyydestä ja pimeydestä elovoimaisena kunnes kevät koittaa.

1. Kahvi

Kahvi on pysynyt suomalaisten lempiperinnejuomana jo monta sataa vuotta. Lähes joka sadas kahvipapu maailmassa päätyykin mukeihin virkistämään suomalaisia – tuoden energialisäystä harmaimpiinkin päiviin. Kahvin kuluttajina painimme aivan omassa liigassamme. Litkimme keskimäärin 3,8 kahvikupillista päivässä nuppia kohden – vuosikulutuksen noustessa jopa 12 kiloon – englantilaisen tyytyessä vain 2 kiloon. Kahviko kallista? Kupillinen kahvia kotona keitettynä maksaa meille keskimäärin vain 5,75 senttiä.

2. Sauna

Se jo osaksi suomalaisuutta identiteettiä muodostunut rakastettu perinne! 2 miljoonaa saunaa pitkin Suomen maata – 2,6 miljoonaa asuntoa kohden, eli lähes puolet meistä nauttii tästä ulkomaalaisen korvaan ehkä oudoltakin kuulostavasta tavasta. Saunomalla vähennät stressiä, parannat verenkiertoasi ja pidät ihosi heleänä.

3. Ulkoilu & aktiviteetit

Pidä itsesi virkeänä ulkoilemalla kirpsakassa talvipakkasessa. Muista suojata erityisesti raajasi ja pääsi lämpimällä vaatetuksella. Laskettele puuterilumella, hiihdä päättymättömillä baanoilla, luistele peilinkirkkaalla luonnonjäällä, paista makkaraa idyllisissä maisemissa tunnelmallisilla laavuilla.. Mielesi ja koko kehosi kiittää!

4. Suklaa

Vaikka vatsasi on pullollaan notkuvan joulupöydän antimista, älä unohda herkutella ja hemmotella itseäsi myös alkuvuoden kuukausien aikana. Klassikko suklaatamme Fazerin Sinistä myydään vuosittain jopa viitisen miljoonaa kiloa! Suklaan antioksidantit ehkäisevät sydän- ja verisuonitauteja, vähentävät sydäninfarktin riskiä ja auttavat veren kolesterolipitoisuuden hallinnassa. Suklaan tiedetään myös sisältävän ”onnellisuushormonia,” joka saa aikaan mielihyvän tunteita. Muista kuitenkin kohtuus kulutuksen kanssa ja mitä tummempi suklaa – sitä paremmaksi se on Sinulle.

5. Ihmissuhteet

Kylmästä talvesta yli pääsyyn auttavat hyvät ystävät ja perhe, heidän kanssa vietetty laatuaika ja unohtumattomat hetket. Yhdessä talven läpi ahertaminen on huomattavasti letkeämpää kuin itsestään tallaaminen.

Sara Jokelainen & Vesa Petrell
Osuuskunta Swango

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia