Leuanveto on hauskaa!

Olen tehnyt salilla vähän kaikenlaista. Leuanvetoon en viime viikkoa aiemmin kuitenkaan tuntenut kiinnostusta. Ehkä vähän pelkäsin, että en jaksa vetää kuin pari leukaa.

Lopulta päätin kokeilla. Neljän erittäin tiukan kulmasoutusarjan jälkeen nappasin kiinni tangosta ja yllätyin jaksaessani 11 leukaa! Siis jo valmiiksi vähän hyytyneenä saman verran kuin kuntotestissä pari vuotta sitten.

Parin päivän päästä toistin yrityksen penkkipunnerrussession päätteeksi. Sain tulokseksi 13. Muistelen, että 30 vuotta nuorempana ja noin 15 kiloa kevyempänä olisin vetänyt 17 leukaa. Siihen nähden tulos oli yllättävän hyvä.

Sain vähän boostia näistä kokeiluista. Tänään aamulla marssin salille kello seitsemältä. Lämmittelyjen jälkeen kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni lisäpainollista leuanvetoa.

Sidoin kymmenen kilon kiekon painonnostovyöhön, ja ryhdyin vetämään leukoja vastaotteella. Ajatuksena oli saada aikaan kuusi toistoa. Pystyin seitsemään. Pienen tauon jälkeen sitten viidellä kilolla ja leveällä myötäotteella viisi leukaa, ja sen jälkeen vielä kympin kiekolla ja vastaotteella viisi.

Leuanveto tuntuu olevan loppujen lopuksi aika hauskaa. Voi olla, että siitä tulee yksi lempiliikkeistäni.

One Response to Leuanveto on hauskaa!

  • Leuanveto on siita hauska harrastus, etta valineeksi et tarvitse muuta kuin esimerkiksi leuanvetotangon tai renkaat, etka valttamatta niitakaan, jos teet leukoja esimerkiksi ulkona tai kuntosalilla. Jos tykkaat kayda salilla, niin hyvia leuanvedon tukiliikkeita ovat esimerkiksi yla- ja alatalja, kehonpainosoutu, kulmasoutu ja hauiskaanto.

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia