Nuoruuden lukemat lähestyvät

Punttikuva

Tuloksia on alkanut syntyä punttipuolella. Kun heinäkuussa aloitin salilla käymisen ”päälajinani”, jaksoin nostaa esimerkiksi penkistä niukin naukin oman painoni, 75 kiloa. Juostessa ei yläkroppaa liiemmin ole tarvinnut rasittaa.

Pari viikkoa sitten nousi jo 90 kiloa, eli parannusta on tullut viisi kiloa per kuukausi tai runsas kilo per viikko, miten asiaa haluaa katsoa. Noin 30 vuoden takainen ennätys on enää viiden kilon päässä.

Ennätysjahtia haittaa kipeytynyt kyynärpää. Vasemman kyynärpään sisäsyrjällä alkoi äkisti tuntua kipua, kun kättä ojensi tai koukisti. Parin–kolmen päivän kylmähoito, kevennetty ylävartalotreeni ja tulehduskipulääke ovat onneksi parantaneet vaivan melko hyvin.

Aerobista kuntoakin täytyy ylläpitää edes jossain määrin. Juoksulenkkejä on ollut 1–2 viikossa. Kohtalaisen hyvin juoksukin vielä kulkee, vaikka pääpaino on täysin muunlaisessa liikunnassa.

Kun juoksen harvoin, juoksen niin kuin haluan välittämättä suosituksista, joiden mukaan peruslenkkeilyä pitäisi olla suurin osa lenkeistä. Yleensä mukana on jonkinlaisia vetoja tai sitten teen kiihtyvän lenkin. Pääasia, että syke nousee ja happi vaihtuu keuhkoissa.

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia