Kenguruiden maasta koto-Suomeen

Sydneystä matkasin yöjunalla Melbourneen, jossa ajatukseni oli hyödyntää nk. työlomaviisumiani ja hakea väliaikaistöitä. Töiden haun ohessa oli onneksi aikaa tutustua Melbourneen.

Heti ensimmäisenä viikonloppuna menimme Salosta lähtöisin olevan kaverini kanssa katsastamaan kenguruita, koaloita, dingoja, emuja ja wompatteja Morningtonin niemimaalla sijaitsevaan luonnonpuistoon. Oli hienoa nähdä ”livenä” näitä suloisia Australian asukkeja! Etenkin kenguruiden syöttäminen ja silittäminen oli wow-elämys!

St. Kildan esikaupungin laiturin asukit eli pikku pingviinit olivat myös suloinen näky! Kykin pimeissä kivikasoissa pari tuntia pikkuruisia, 30 senttisiä pingviineitä etsien! Illan saalis oli 21 pingiiviä!

 

 

Siinä kun Sydney on kuuluisa oopperatalostaan, satamastaan ja monista rannoistaan sekä hyvästä aurinkoisesta säästään, Melbourne on eurooppalaistyylinen kaupunki. Se on tunnettu vaihtelevasta säästään, kulttuuritarjonnastaan ja monivärisistä Brighton-rannan pukukopeistaan.

Melbournen läheisyydessä on myös kuuluisa Great Ocean Road sekä kauniita luonnonpuistoja. Kävin kävelemässä nk. Kokoda 100 Steps -patikkaretken, joka kulki suomalaistyylisissä metsissä vuoristoisissa maisemissa.

Sain myös tilaisuuden nauttia kaupungin kulttuuritarjonnasta ja sen monista museoista. Oli hienoa varsinkin nähdä australialaista- ja aboriginaalitaidetta.

 

 

Melbournen matkani kohokohta kuitenkin oli maalauksellinen Great Ocean Road, joka kuuluu maailman kauneimpiin rannikkoajeluihin. Tie on 200 kilometriä pitkä ja sijaitsee Melbournesta pari tuntia länteen. Tie rakennettiin ensimmäisen maailmansodan jälkeen, ja työmaa tarjosi pitkäaikaisia työpaikkoja sodasta palanneille sotilaille.

Tie kurvailee rannikkoa myötäillen ohittaen idyllisiä rantakaupunkeja ja myötäillen Otway-vuoristoa ja Port Campbell -luonnonpuiston sademetsiä. Siellä sijaitsevat maailman toiseksi suurimmat puut.

Meillä oli mahdollisuus nähdä koalia luonnossa, ja sainkin päivän koalan havannoitsija -tittelin löytämällä peräti kahdeksan koalaa.

Päivän päätteeksi näimme Australian kuvatuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat nk. 12 apostolia, jotka ovat merestä kohovia kivimuodostelmia.

 

 

Viimeisinä päivinä piipahdin myös pikkuisissa, idyllisissä merenrantakaupungeissa, jotka olivat isoja kaupunkeja kauniimpia ja kuvauksellisempia. Geelongissa kävin moikkaamassa suomalaiskaveriani hänen merenrantatalossaan ja Jervis Bayssä kaverini vanhempia yhdessä itärannikon kauneimmissa rannoista.

Rantojen lisäksi kävelylenkin antimina oli 13 suloisen kengurun näkeminen luonnossa!

 

Miten matkani alkoi, siten se myös päättyi. Kun starttirahaa viime vuonna ei ollut saatavissa, lähdin maailmalle 7 kuukaudeksi. Kun sain myöntävän päätöksen, Australian työloma sai jäädä. Oli aika jättää jäähyväiset Australialle ja matkustaa maailman toiselle puolelle koto-Suomeen ryhtyäkseni (bisnes)kulttuurikoulutusyrittäjäksi. Eli torilla tavataan!

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia