Ausseihin toteuttamaan teiniunelmaa

Pakistanista matkasin noin 35 tuntia Bangkokin kautta Sydneyhin. Tällä kertaa olin niin väsynyt, että sain puolet 12 tunnin välilaskusta nukuttua Bangkokin lentokentän tuoleilla.

Ausseissa minua odotti paikallinen kaveri, joka vei minut heti kentältä turistinähtävyyksiä katsastamaan. Suuntasimme heti ihailemaan kuuluisaa Harbor bridge -siltaa ja oopperataloa. Läheltä oopperatalo ei näyttänyt mitenkään erikoiselta. Itse asiassa oli aikamoinen pettymys! Mutta jotain tuttua siinä arkkitehtuurissa on. Ajattelin, että varmaankin joku pohjoismaalainen arkkitehti on sen suunnitellut. Vaistoni osoittautui todeksi, kun ooppetalon on suunnitellut tanskalainen Jørn Oberg Utzon. Luonnos, jonka suomalaisarkkitehti Eero Saarinen valitsi. Onneksi myöhemmin näin oopperatalon sataman toiselta puolelta Milsons Pointista sekä toiselta suunnalta kasvitieteellisestä puutarhasta käsin, joka tarjosi sen kuuluisan, postikortteja koristelevan kuvan Sydneyn tai oikeastaan koko Australian ikonista.

Oopperatalolta suunnattiin keskustaan, joka tarjosi brittityylistä arkkitehtuuria niin paljon, että tuli ihan sellainen olo, että olisi Lontoossa. Sama tunne jatkui idyllisessä esikaupungissa, jossa kaverini asui. Olinko varmasti tullut Australiaan vai olinko sittenkin Lontoon esikaupungissa?

 

Teininä olin unelmoinut nk. työloman tekemisestä Australiassa. Ajattelin, että olisi hienoa asua ja vaikka poimia mansikoita kenguruiden, koaloiden parissa kauniiden surffirantojen kupeessa. Australia ei ainakaan alkuvaikutelmalta vastannut teiniunelmiani.

 

Kuvani Sydneystä alkoi muuttua pelkästä Lontoon esikaupungista kauniiksi merenrantakaupungiksi tunnetun Bondi-Bronte -rantakävelyn sekä Darling-sataman ilotulitusten ansiosta. Pilvisenä mutta kauniina päivänä kävelimme toista tuntia Bondin surffirannalta rannikkoa pitkin Coogeen biitsille. Nätti ranta, mutta suosikkirannaksi nousi kuitenkin Manlyn ranta ja sinne vievä lauttaretki, joka tarjosi myös makeat näkymät oopperataloon ja satamaan.

 

Melkein 10 päivää Sydneyssä kavereita ja nähtävyyksiä nähdessä meni silmän räpäyksessä.

Seuraavassa blogissa haetaan töitä ja ihastellaan kenguruita ja muita Australian eläimiä Melbournen ympäristössä.

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia