Kova maastotreeni

Kevään ensimmäiset kisat menivät ohi flunssan takia. Voi olla, että ensimmäinen varsinainen kisa onkin kevään päätavoitteekseni kaavailema Maskun puolimaraton kuukauden kuluttua.

Torstaina tein vuoden tähän asti rankimman treenin. Lähdin pururadalle ja metsäpoluille tekemään 800 metrin maastovetoja. Jokaisen vedon jälkeen palauttelin hitaalla hölkällä 200 metrin – kilometrin verran.

Lähtöajatuksena oli tehdä 10 x 800 metrin kovavauhtiset vedot. Mäkisellä pururadalla ja metsäpoluilla vedot ovat rankempia kuin radalla, ja kuudennen jälkeen mietin harjoituksen keventämistä ja kotiinlähtöä. No pain, no gain on ehkä huono motto 46-vuotiaalle kuntohölkkääjälle, mutta sen pohjalta kuitenkin jatkoin harjoitusta.

Kymmenen vetoa tuli täyteen vauhdin hiipumatta. Yhteensä kilometrejä kertyi verryttelyineen vajaat 19. Oli hieman lenkkeillyt olo.

Kotona saunan ja venyttelyn jälkeen oli melko palkitsevaa istahtaa sohvalle. Harvoin jalat nykyään väsyvät juoksemisesta. Nyt väsyivät.

Ennen puolimaraton-tavoitetta kuntoa ehtii vielä kohentaa peruslenkkeilyn lisäksi muutamalla vauhdikkaammalla lenkillä. Jäljellä olevien viikkojen avaintreeneinä suunnitelmissa on ainakin tiukka rypäs mäkivetoja, puolimaratonvauhtinen kova lenkki sekä pitkähkö kiihtyvä lenkki.

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia