Mäkijuoksua Messilässä

Tähän aikaan vuodesta on hyvä ruveta tekemään enenevässä määrin myös tehokkaita treenejä. Siihen tarjoutui hyvä tilaisuus, kun olin Hollolan Messilässä mökkeilemässä Finlandia-hiihtoon osallistuvien sukulaisten kanssa.

Mökkimme oli Messilän rinteessä niin ylhäällä, ettei ylemmäs enää päässyt. Ylös johti jyrkkä, kiemurainen tie, jolla oli mittaa 750 metriä.

Käytännössä heti tämän mäen alapuolelta lähti Lahtea kohti erittäin pitkä ja paikoin melko jyrkkäkin mäki. Sillä oli mittaa 1,2 kilometriä.

Mökistä oli mukava lähteä lenkille niin, että ensin juoksin verryttelyksi mäen alas. Sen jälkeen kiristin vauhtia ja juoksin 1,2 kilometrin mäen ylös. Hetken kuluttua käännyin takaisin, juoksin 1,2 kilometriä alas ja sen jälkeen 750 metriä kiemuratietä vauhdikkaasti ylös. Ja loppuun kevyt hölkkäverryttely.

Tämän toistin kahtena päivänä. Kolmantena jätin 1,2 kilometrin mäen väliin ja juoksin vain kiemuratien kovaa kevyen lenkin päätteeksi.

Hyvä harjoitus oli myös hieman uudella tavalla toteuttamani kiihtyvä lenkki Finlandia-reissun jälkeen. Alkuun hölkkäsin pari kilometriä, jonka jälkeen juoksin kilometrin kovaa. Sen jälkeen siirryin hölkkään ja lähdin taas kevyestä vauhdista nostamaan sykettä joka kilometrillä. Tätä jatkoin kahdeksan kilometriä, jonka jälkeen hölkkäsin verryttelyksi kilometrin. Hiki tuli.

Keväällä on taas kiinnostavia kilpailuja. Maskun maratonin reitti on uusittu, ja ajatuksena on käydä testaamassa siellä puolimaratonia äitienpäiväviikonloppuna. Se on näillä näkymin kevään päätavoite. Myös Salon seudulla on paljon hyviä kevätkisoja. Esimerkiksi Härkälän lenkki Somerolla juostaan taas pääsiäismaanantaina.

Pian alkaa hölkkäharrastajan juhla-aika.

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia