Vung Taun rantoja ja Dalatin kukkaloistoa

Yhtenä viikonloppuna suunnattiin paikallisten suosimalle, läheiselle Vung Taun -rannalle nauttimaan joulun välipäivistä. Joulua Vietnamissa viettävät lähinnä kristityt, mutta moni ei-kristitty nautti kaupunkia koristavista jouluvaloista ja joulun tunnelmasta kaverien ja kahvin kera. Varsinkin keskusta oli hyvin jouluvalaistu kansainvälisten yritysten vaikutuksesta.

Pagodamme väki oli järjestänyt meille jouluaattona pienet kestit pagodan kattoterassille. Nautimme paikallisista hedelmistä ja jokainen vapaaehtoinen lauloi oman maansa joululaulun. Lauluja kuultiin Australiasta, Kiinasta, Indonesiasta ja tanssi Intiasta. Itse lauloin En Etsi valtaa loistoa, tosin hieman vääristetyilä sanoilla, kun oli sanat hukassa. Oli siinä varsinainen kokemus viettää joulua laulaen ja tanssien buddhalaisen pagodan kattoterassilla pikkumunkkien kanssa poppia tanssien! Ihmeen hyvin pikkumunkit tanssivat. Olivatkohan oppineet tanssiliikkeet televisiosta! Jokainen luokka halusi myös laulaa joululauluja, varsinkin Abban Happy New Year oli suosittu, sitä kuuli joulun ja uuden vuoden aikaan jokaisessa kaupassa ja kahvilassa!

Vung Taussakin pohjoismaiset hitit soivat, kun kiipesimme Neitsyt Maria -patsaalle katsastamaan korkeudesta maisemia. Vaikka maisemat olivatkin nätit, paikallinen ranta oli pettymys. Pieni hiekkapläntti tupaten täynnä paikallisia räpiköimässä rantavesissä. Mutta nk. vuoren kiipeämisen jälkeen kolea vesi teki nannaa! Tosin kohta oli hiki taas otsassa kun piti juosta päivän viimeiselle bussille Saigoniin.

Uudeksivuodeksi matkasimme Dalatin kuuluisille kukkafestivaaleille. Siellä meitä odotti buddhalaismunkkimaisterimme, joka oli yllätykseksemme järjestänyt meille päiväretken. Ensiksi hän kiikutti meitä kukkafestivaaleille, jossa kuvasessioilta ei vältytty. Sitten meitä vietiin nk. rakkauden laaksoon, jossa oli kliseisiä patsaita, kukka-asetelmia rakkaudesta. Sieltä meidät kyyditettiin lounaalle yhteen pagodaan, jossa hänen kestitellessä munkkikaveriensa kanssa kiersimme pagodaa ja sen vieressä olevaa outoa (romu)tavaramuseota. Seuraavaksi köröttelimme jeepillä Langbiang-vuorelle, jossa näkymät jäi sumun takia näkemättä. Sieltä meidät viskattiin hostellille vaihtamaat vaatteet uudenvuoden tanssiesitystä varten. Pikku kylään oli keräytynyt valtava ihmisjoukko pällistelemään yhden etnisen ryhmän esittämää tulitanssia, johon maisterin kehottamana mekin osallistuimme. Oli aika jännää tanssia etnisten tanssijoiden kanssa nuotion ympärillä. Tanssijoiden pienestä vaatetuksesta tuli balilainen Kecak-tanssi mieleen!

Uudenvuodenpäivänä nautimme kauniista Datanla-vesiputouksesta ja kodikkaista iltamarkkinoista, joista tuli Salon iltatori mieleen!

Seuraavassa blogissa matkustetaan Hanoihin ja sanotaan jäähyväiset Vietnamille.

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia