Toiveita keväästä

Ihanaa valohoitoa

Ihanaa valohoitoa

Parin viikon harmauden jälkeen auringon säteet saavat naaman leveään hymyyn.  Ulkona on aavistus kevään tuoksua, iloista titityytä soi ilmassa.

Kuuluipa jopa kalalokin kailotuskin eilen Halikonlahdella ja iltalenkillä kotinurkissa laulujoutsenten toitotukset hämärältä iltataivaalta.

Olisikohan jo aika putsata linnunpöntöt ja alkaa valmistella niitä uusille ”alivuokralaisille”.  Meillä siihen kuuluu myös sisustustarvikkeet talon puolesta.

Samu-koiran tuuheaa turkkia harjatessa kertyy pehmeää koirankarvaa aika paljon, laitan sitä tyhjään kookospähkinänkuoreen ja sen viinimarjapensaaseen.

Siitä saavat tipuset hyvää lämmintä pesän pehmikettä, kuten pihalla kasvavasta sammaleestakin. Hyvin kelpasi viime vuonnakin.

Takapihalla on kahdelle poikueelle pöntöt. Viime keväänä kumpikin sai asukkaat, sinitiaisia ja pikkuvarpusia.  Oli kahdet poikueet kummassakin. Lintujen puuhastelua on mukava seurailla ikkunasta. Mutta kun ne ikkunat, ne kaipaavat ensin pesua.  Vielä se ei  kannata, täytyy odottaa kunnes kadunlakaisukone on vienyt talven sorat ja pölyt pois.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia