Kansainvälisiä tuulia BisnesAkatemiassa

Vaikka BisnesAkatemian portailla -blogissa onkin eletty hiljaiseloa jo jonkin aikaa, on BisnesAkatemiassa kuitenkin työskennelty täydellä teholla. Nyt äänessä ovat uudet osuuskunnat, ja Idea-Miilunkin remmissä toimii nykyään täysin uusi porukka. Meillä Idea-Miilussa toimii 19 uutta tiimiyrittäjää, jotka kaikki ovat lähteneet suurella innolla uusiin haasteisiin. Puolessa vuodessa onkin ehditty tekemään jos jonkinlaista projektia, aina tapahtumanjärjestämisestä treenipalvelun vetämiseen. On ollut hienoa huomata, kuinka suuri kasvu meissä kaikissa on tapahtunut näinkin lyhyessä ajassa niin yksilöinä kuin tiiminäkin.

BisnesAkatemiassa kansainvälisyys on aina ollut tärkeää. Se antaa mahdollisuuksia avata monia eri ovia nyt ja tulevaisuudessa. Olemme saaneet BisnesAkatemiaan aina syksyllä ja keväällä kolmeksi kuukaudeksi vieraita Espanjasta, jotka opiskelevat myös käytännönläheisesti tiimiyrittäjinä. Nämä intoa puhkuvat espanjalaiset tulivat myös viime tammikuussa Salon yksikköömme tavoitteenaan tehdä projekteja täysin vieraassa maassa ja vieraalla kielellä. Täällä kerätyillä rahoilla he rahoittavat taas seuraavan matkansa uuteen maahan.

Koulussamme järjestettiin hetki sitten yhteistreenit, jossa tarkoitus oli rikkoa jäätä meidän sekä ulkomaalaisten opiskelijoiden välillä, sekä innovoida yhdessä. Meidät kaikki laitettiin sopuisasti samaan tilaan, niin suomalaiset, espanjalaiset kuin vaihto-oppilaatkin. Luonnollisesti hieman varautuneet suomalaisopiskelijat olivat aluksi hieman hitaasti lämpeneviä ja varautuneita. BisnesAkatemiassa ei kuitenkaan ole koskaan tarkoitus istua hiljaa luennoilla, joten pääsimme pian tosi toimiin sekaryhmissä ja pikkuhiljaa jää alkoikin jo murtua. Haasteenamme oli luoda jokin keino tehdä ulkomaalaisten opiskelijoiden tutustumisen suomalaisiin helpommaksi. Todella hyvä ja ajankohtainen aihe siis!

PhotoGrid_1455203772084

Monia eri innovoinnin keinoja käytettyämme alkoikin virrata mitä hulluimpia ideoita. Näistä ideoista jokainen ryhmä valitsi lopulta yhden, jota lähdettiin jalostamaan pidemmälle. Ideoinnin jälkeen saimme kaikki ryhmät kirjekuoressa samat tavarat, josta löytyi klemmareita, pahvisia pieniä Suomen lippuja, pillejä, pahvia ja narua. Näistä välineistä meidän tuli rakentaa prototyyppi ideastamme. Tässä vaiheessa mielikuvitus sai laukata oikein kunnolla ja saimme nähdä toinen toistaan hauskempia prototyyppejä. Jokainen esitteli päivän päätteeksi omat ideansa ja olemmekin ylpeitä jokaisen mahtavasta heittäytymisestä. Toivottavasti pääsemme toteuttamaan yhdessä vielä jonkun ideoistamme!

Varmasti tärkeintä tässä päivässä oli, että suomalaiset opiskelijat heräsivät vihdoinkin siihen todellisuuteen, ettei englannin puhuminen olekaan niin haastavaa ja pelottavaa. Kukaan ei ole täydellinen, mutta silti ymmärsimme toinen toisiamme ja pidimme hauskaa uusien ihmisten kanssa. Jokainen pääsi kehittämään kielitaitoaan ja astumaan oman mukavuusalueensa ulkopuolelle rennossa ilmapiirissä. Kaiken kaikkiaan vietimme mahtavan päivän tärkeän aiheen äärellä.

Eeva Virtanen ja Salli Leino
Osuuskunta Idea-Miilu

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia