Kaikki tiet vievät Roomaan

Juuri ja juuri lennolle selvittyäni saavuin Roomaan hiestä märkänä. En ihan tarkkaan tiennyt hostellini sijaintia, joten haahuilin vähän hämäräperäiseltä ja likaiselta näyttävän rautatieaseman läheisyydessä ennen kuin löysin ohikulkijoiden neuvojen ansiosta hostellille.

Aikaa ei ollut hukattavana, koska minulla oli juuri alle 24 tuntia tässä niin kutsutussa ikuisessa kaupungissa. Kiirehdin metrolla kohti espanjalaisia portaita, jotka olivat turistimeren peitossa, joten jatkoin matkaani aika pikaisesti Trevlin suihkulähdettä kohden. Olen aina unelmoinut tuon suihkulähteen näkemisestä nähtyäni sen monissa elokuvissa, joten olikin pettymys kun se oli korjaustyön alla.

Onneksi Pantheon mahtipontisine pylväineen ja Piazza Navona kauniine patsaineen ja suihkulähteineen saivat minut virittäytymään Rooman tunnelmaan. Illan kohokohta oli kuitenkin historiallisten Rooman Foorumin ja Colosseumin näkeminen kauniissa iltavalaistuksessa.

 

Vietettyäni tehokkaan päivän ihaillen vaikuttavaa Colosseumia ja kuvitellen miten kansalaiset eri sosiaaliluokista katsoivat näitä raakoja sirkushuveja ja kerratessani eri keisarien aikakausia Rooman Foorumissa ja Palentine-kukkulalla, oli aika napata matkalaukku hostellilta ja suunnata lentokentälle kohteenani Ibiza. Mutta matka meinasi jäädä kesken, kun lentokenttäbussi otti vastaan pelkästään käteistä, jota minulla ei korttiongelmien takia ollut.

Onneksi laukussani oli 20 kympin punnan seteli, minkä vaihdoin kiireellä euroiksi. Lentokenttäbussiin astuttuani ystäväni soitti ja sopersi puhelimeen, ettei pääsisi tulemaan Ibizalle. Mitä?! Oli hänen ideansa mennä Ibizalle ja nyt hän viimetingassa perui tulonsa, koska ei saanutkaan lomaa töistä! No, ei auttanut muu kuin ymmärtää hänen tilannettaan ja toivoa, että toinen ystäväni oli sinne jälkijunassa tulossa. Lentokone myöhästyi kun tempperamenttiset italialaiset ja humalaiset britit alkoivat tapella lentoemäntien kanssa, kun lentokoneen säilytystila oli aivan täynnä ja he joutuivat laittamaan matkatavarat ruumaan. Minua huvitti tilanne, koska jokaisessa bussissa, jonne olin Italiassa noussut, oli jostain saatu kinastelun aihetta. Yhdestä bussista toinen tappelupukareista tönäistiin melkein bussista ulos!

 

 

Ibiza oli off-seasonilla aika kuollut paikka, brittipolttariporukoiden ja pariskuntien kansoittama. Hinnatkin olivat tehty puntia viskoville briteille, ei Meksikon pesoja taskussaan kantavalle reppureissaajalle. Baarit olivat puolityhjiä ja konemusiikin bileistä olisi pitänyt pulittaa sisäänpääsyä noin 50 euroa, joten päätin nauttia kivoista rannoista ja kauniista auringonlaskuista Matti Myöhäisen ystävättäreni kanssa.

 

 

Ibizalta lensin tohinalla Lontooseen, josta nappasin Meksikon muuttotavarat ja iso rinkka selässäni vyöryin Suomeen viikoksi ennen kuin suuntasin Dubaihin. Sinne lentäessäni lento myöhästyi kun jonkun ihmeellisen virheen takia pari matkustajaa ei oltu rekisteröity lennolle, vaikka he koneessa olivatkin. Koko koneen suomalaiset ja norjalaiset matkustajat joutuivat kaivamaan laukkujensa uumenista boardingpassit ja tekivätkin sen mukisematta kontrastina italialaisiin ja britteihin Ibizan koneessa Kulttuurieroja, ajattelin.

Seuraavassa koneessa yksi matkustajista sai sairaskohtauksen ja sain todistaa muslimien läheisen auttamista, kun puoli konetta juoksi auttamaan hätää kärsivää naista ja yksi tohtorikin heidän joukosta löytyi, eikä onneksi tarvinnut tehdä äkkilaskua jonnekin päin Turkkia!

Seuraavassa blogissa päästään nauttimaan Dubain luksuselämästä.

 

 

 

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia