Matka alkaa: Meksikosta Lontoon kautta sisilialaisiin häihin

Mitä tehdä kun päätät irtosanoutua töistä ja starttirahat ovat valtakunnallisesti lopussa? No, lähteä matkalle tietenkin!

Asuttuani melkein 4 vuotta Lattareissa ja matkustettuani Chilestä Meksikoon, kierrettyäni kaikki muut maat paitsi Paraguyan ja Guyanat, (joita moni lattari ei edes Lattareihin mukaanlue) oli aika uudelle maanosalle. Kaivoin esiin reissuvihkoni, mihin vuosien varrella olin riipustanut maita, joihin matkustamisesta olin haaveillut. Olin sinne moneen kertaan kirjoittanut ”Australia”, jonne muuttamisesta olin teininä unelmoinut. Kysyin Melbournessa asuvalta suomalaiskaveriltani working holiday -viisumin hakemisesta ja ryhdyin tuumasta toimeen, kun aikaa ei ollut hukattavissa 31-ikävuoden (joka oli myös ikäraja ko.viisumin saamiseen) häämöttäessä.

Täytin hakemuksen netissä, ja samalla hain vapaaehtoistyöpaikkaa Vietnamista, kun sinnekin matkustamisesta olin aikoinaan haaveillut. Tulipa Indonesiaankin haettua, kun oli sen verran kiinnostava paikka. Indonesian hyväksyntää odotellessani sain ilmoituksen, että minut on hyväksytty Vietnamiin englannin opettajaksi. Ei mennyt kuin päivä ja sain Indonesian hyväksynnän pitämään monikulttuurikoulutuksia islamilaisessa yliopistossa Etelä-Sumatralla. Seuraavalla viikolla sain sähköpostin, joka toivotti tervetulleeksi Australiaan! Mitä tehdä? Pienoisen sumplimisen jälkeen päätin ottaa molemmat vapaaehtoistyöpaikat vastaan ja suunnata Kaakkois-Aasian kautta Australiaan! Ja tulipa lennot Balillekin varattua jenkkikaverini kanssa ja suunnitelmat Kamputsean ja Thaimaaseenkin tehtyä…matkasuunnitelmat alkoivat selkeytyä!

Onneksi vanhana sosialistimaana Meksikosta sai mukaan erorahat sekä eläkerahat. Nämä etuudet ja myyntibonukset taskussani matka alkoi…

Olin valinnut lentopäiväksi 9/11 koska se tarjosi paljon halvempia vaihtoehtoja ihmisten taikauskon takia. Olisin kyllä voinut valita muuttokuormani kanssa paremman reitin kuin Meksiko City-Panama City-Santo Domingo-Frankfurt-Lontoo! Kuin aasijuhdan tavoin raahasin ylipainoista rinkkaa keltaisine risaisine rinkansuojuksineen, painavaa reppua, ahtaaksitungettua läppärilaukkua sekä saumoista pullottavaa olkalaukkua mukanani päässäni hellehattu ja kyynärvarrella ulkoilutakin hihaan tungettuja bleisereitä – olin varmasti hupaisa näky!

28 tunnin matkan jälkeen rotkahdin kaverini lattialle Kaakkois-Lontoossa. Mutta ei ollut aikaa levätä hetkeäkään, koska hän halusi tietää kaiken tulevasta matkastani perinteisen pubilounaan merkeissä. Ja niin kuluivat 4 päivää kuin siivillä vanhassa opiskelukaupungissani!

Lontoosta suuntasimme kaverini kanssa entisen (meksikolaisen) pomoni häihin Palermoon, Sisiliaan. Niissä häissä ei ollut kustannuksia säästelty, kun kaunis cocktailtilaisuus järjestettiin Mondellon rannalla ja itse vihkiminen paikallisen palatsin loisteliaassa kirkossa!

Ehdin tuskastua moneen kertaan vihkimisen aikana, kun paria siunattiin vaikka minkä pyhimykseen nimeen kuten katolilaisissa seremonioissa on tapana tehdä. Mumisin vierustoverilleni ja entiselle kollegalleni seremonian pituudesta ja hän valisti minua, että tämä oli lyhennetty versio. Että lyhennetty! Noin tunti sitä pyhimys-ja rukouslitaniaa italiaksi piti kuunnella. Taisinkin olla yksi ainoista, jolle katolilaiset häät olivat uusi kokemus! Kyllä siinä ehti jo tulla lyhyitä suomalaisia tai värikkäitä pakistanilaisia häitä ikävä!

Riisi-ja ruususateen päätteeksi hypättiin busseihin kohti paikallisen prinssin linnaa. Sulhanen kertoi, että heillä oli ollut mielenkiintoiset neuvottelut ko. prinssin kanssa, koska moni prinssi on tätä nykyä kiinteistöalalla varsinaisten hallintotoimien puuttuessa. Prinssin linnan kattoterassilla ihailimme satamasta aukeutuvaa merimaisemaa ennen kuin noin neljätuntinen päivällinen alkoi. Olinkin jo valtavan nälkäinen, joten juustoja ja friteerattuja kasviksista notkuva alkubuffet kelpasi. Ahmittuani alkupaloja samassa pöydässä istuvat entiset kollegani julistivat, että nyt se varsinainen alkupala tarjoillaan! Ja näitä ”ensimmäisiä ruokia” (primer piatti) oli peräti kaksi! Minulle tuotti jo vaikeuksia toisen ”ensimmäisen palan” syöminen ja varsinainen pääruoka jäi melkein koskematta lautaselle. Ruoka notkui pöydillä ja viini virtasi.

Pääruoan jälkeen oli valtavan, komean hääkakun leikkaamisen aika. Suomalaisista häistä poiketen ei mitään polkaisuja tarvitse tehdä kakkua leikatessa, morsiuskimppu kyllä heitettiin vaikka häävalssi jäikin välistä. Gelatoa siemaillessani häävieraat alkoivat kirjaimellisesti vyöryä tanssilattialle polttaakseen ruokapaljoudesta kertyneet kalorit. Latinorytmit alkoivat kaikua kauniilla terassilla ja sain tanssiparikseni meksikolaisen tuttuni, jonka kanssa uppouduttiin salsan pauloihin niin intohimoisesti, että tuli kaverilta lainattuun pitkään juhlamekkoon pitkähkö reikä! Loppuillaksi mekko piti viritellä niin, ettei sen pitkä helma laahaisi maata ja suuremmilta vahingoilta säästyttäisiin. Kyllä jo siinä vaiheessa kuumotti kaverini näkeminen, kun hän kuulisi mekon tuhoutumisesta! Latinorytmit vaihtuivat tutuiksi koreografioiduiksi ryhmätansseiksi, joita AIESEC-järjestön (josta lisää myöhemmin) alumnien kanssa vinhaan tanssittiin.

 

Häähumun päätteeksi tuore aviopari oli vielä varannut hienon rantapaikan upeine maisemineen ja niin turkoosine vesineen seuraavan päivän chillailuun että silmät lepäsivät! Itsellä makoilu jäi tosin lyhyeksi, kun piti kiirehtiä bussilla hotellille lentokenttää ja Roomaa kohti.

Hotellissa vilkaisin lentolippuani ja sain sätkyn kun lento olikin tuntia aikaisemmin kuin olin muistanut. Survoin rantakimpsut äkkiä matkalaukkuun ja säntäsin kadulle vaatteita vaihtamatta rantamekossani ja sandaaleissa. Yli 30 asteen helteessä juoksin pää kolmantena jalkana lentokenttäbussipysäkille joidenkin korttelien päässä. Bussissa ravistelin hiekkoja jaloistani vaihtaessani tennarit jalkaan ja vetäessä farkkuja vielä kostealle iholle. Syöksyin bussista ulos ja ryntäsin turvallisuustarkastuksen läpi!

Ehdinkö Rooman lennolle, siitä lisää seuraavassa kirjoituksessa!

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia