Kausi alkaa olla paketissa

Tämä juoksukausi alkaa olla vähitellen paketissa. Muutamia hölkkiä ehkä vielä tulee kierrettyä. Mahdollisia ovat ainakin Someron Esakalliohölkkä ensi sunnuntaina ja Suomusjärven Riston hölkkä marraskuun alussa. Mahdollisesta liukkaudesta riippuu sitten esimerkiksi Salon pikkujoulujuoksu marraskuun lopussa.

Tänä vuonna olen ollut hölkkäkilpailuissa mukana hyvin vähän. Kaikissa kisoissa on tullut kuitenkin oma ennätys, joten tyytyväinen saa olla.

Vitonen kulki huhtikuussa aikaan 20,49. Alku oli aivan liian kova, minkä vuoksi matka alkoi painaa jo puolivälissä.

Puolimaratonin juoksin toukokuussa aikaan 1.39,17. Päivä oli hyvin tuulinen, joten kymmenen sekunnin parannus vanhaan ennätykseen oli ihan tyydyttävä tulos näin jälkikäteen ajatellen. Viimeisillä kilometreillä jaksoin vielä kiristää.

Vuoden paras kilpailu oli syyskuussa Ruskon ympärijuoksussa. Juoksin virallisesti mitatulla reitillä kympin ennätykseksi 43,34. Viimeiset viisi kilometriä olivat nousujohteisia: vauhti kasvoi jokaisella kilometrillä, ja viimeinen kilometri kulki 4,04. Monta selkää tuli vastaan noilla kilometreillä.

Ampumajuoksurintamalla osallistuin ensimmäisen kerran SM-kilpailuihin Halikon Hakoniskojen viestijoukkueessa. Omaan suoritukseeni olen tyytyväinen, sillä ammuin sakot 0+2. Suoritusta ei tarvinnut hävetä omien joukkuekaverien silmissä.

Nyt alkaa vähitellen voima- ja peruskuntokausi. Punttisalilla olen jo viettänyt pari iltaa, ja kotonakin kuntopiiriä on tullut silloin tällöin väännettyä. Lisäksi tietysti paljon kevyttä lenkkeilyä ja monipuolista muuta tekemistä.

Ensi kaudelle sitten vielä paremmassa iskussa.

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia