Tour de Halikonlahti

tour de halikonlahti

Kylmä, sateinen ja etenkin tuulinen kesä on syönyt pyöräilijää. Jokaista lenkkiä on pitänyt suunnitella tarkkaan, että pääsee livahtamaan sadekuurojen välissä. Vielä enemmän on paineita kasannut tuuli, joka on puhaltanut voimakkaasti läpi kesän. Tavallisesti keskikesällä tuuli on tyyntynyt leppoisaksi, mutta nyt mitään taukoa kevään tuuliin ei tuntunut tulevan.

Mukavuudenhaluinen pyöräilijä suunnittelee lenkin niin, että paluumatkaa siivittää mukava myötätuuli. Tänä kesänä suunnittelu on mennyt tavallista useammin pieleen. Kaikesta huolimatta kilometrejä on kertynyt mukavasti, jopa enemmän kuin viime vuosina.

Loman viimeisinä päivinä päätin polkaista hieman pidemmän lenkin. Ajattelin kiertää Halikonlahden ympäri. Siis Salon keskustasta Teijoon, sieltä Mathildedalin ja Strömman kautta Kemiönsaarelle ja takaisin Angelniemen lossirannan ja Halikon kautta.

Arvioin lenkin pituudeksi noin 60 kilometriä, ja päätin lähteä liikkeelle heti aamulla ilman aamupalaa. Piankos tuollaisen lenkin jälkeen pääsee takaisin kahvipöytään.

Lenkin todellinen pituus olikin 90 kilometriä, ja mukana ollut pieni vesipullo hupeni äkkiä. Pakollinen ja ainoa pysähdys lossirannassa. Aikaa lenkillä kului hieman päälle 3 tuntia. Kova tuuli hidasti hieman matkantekoa.

Lenkkiä voi lämpimästi suositella. Mukavia pikkutietä, jotka tarjoavat mutkia, mäkiä ja komeita maisemia. Varsinkin Teijon nousut tekivät vaikutuksen. Suomessa näin jyrkät mäet ovat harvinaisia. Toki niiden pituus ei riitä alkuunkaan Ranskan ympäriajon Alppien tai Pyrenneitten nousuihin. Onneksi.

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia