Ampumajuoksua SM-tasolla

Tulipa osallistuttua ampumajuoksun SM-kilpailuihin Kauhajoella. Hieno kokemus, mutta kuulostaa ehkä hieman komeammalta kuin mitä on todellisuus.

Seurani Halikon Hakoniskat pyysi minua täydentämään viestin kakkosjoukkuettaan. Lupauduin tietysti heti mukaan. Joukkueen eteen täytyy aina antaa kaikkensa.

Viestissä ikäisilläni miehillä matkana on kolme kertaa kilometrin lenkki, ja välissä ammutaan kerran makuulta ja kerran pystystä. Kummassakin ammunnassa saa käyttää kolme varapatruunaa.

Viestissä juostaan kolme osuutta, ja minulla oli toinen osuus. Sää oli tuulinen, mutta kaikille sama.

Ensimmäinen juoksulenkki tuntui kevyeltä, vaikka syke oli ammuntaan tullessa 165. Makuuammunta sujui melko hyvin. Liippaalta ammutun viiden laukauksen jälkeen kaatamatta oli kaksi taulua. Ne sain pudotettua mukavasti kahdella varapatruunalla.

Juoksu tuntui kulkevan hyvin myös toisella lenkillä, mutta pystyammuntaan tullessa syke oli jo 171. Kova syke ja napakka tuuli sekä pehmeä alusta olivat sellainen yhdistelmä, että huteja alkoi tulla. Lippaalta putosi vain kaksi taulua eikä kolmella varapatruunallakaan kuin yksi lisää. Oli siis pakko juosta sakkorinki kaksi kertaa.

Sitten vain ripeästi kilometrin lenkin kautta maaliin. Syke oli lopussa 179, eikä se tämän vuoden edesottamuksissa vielä toistaiseksi ole tainnut korkeammaksi noustakaan. Tulos oli kuitenkin heikko: joukkueemme oli kahdeksas eli viimeinen. Seuran ykkösjoukkue oli seitsemäs.

Pääasia oli kuitenkin osallistuminen. Onpa tullut koettua SM-huumaa.

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia