Bisnestä Swangon tahtiin

Kun syyskuussa aloitimme opinnot BisnesAkatemiassa, tiimimme lyötiin yhteen ja samaan sakkiin sekoitettiin hyvin erilaisia tiimipelaajia hyvin erilaisista taustoista. Joukostamme löytyy ylioppilaita, datanomeja, merkonomi, maailmaa nähneitä seikkailijoita ja Suomen kamaralla pysyneitä kielitaitureita. Yhteinen tekijä kunnianhimoisten osuuskuntalaistemme keskuudessa on mielenkiinto kansainvälistä liiketoimintaa kohtaan. Tiimimme on ainut laatuaan, sillä ensimmäistä kertaa BisnesAkatemian historiassa perustettiin kansainvälisyyteen tähtäävä osuuskunta. Ei ehkä olisi uskonut, mutta aikaan saatiin mitä mainioin sekametelisoppa, Osuuskunta Swango!

Kesti aikansa, että saimme osuuskuntamme virallisesti perustettua ja liiketoimintamme pyöräytettyä käyntiin. Alkuun kului aikaa osuuskunnan sisäisten asioiden järjestelyihin, joita olivat muun muassa sääntöjen laatiminen ja vastuualueiden jakaminen. Alun hallinnollisten asioiden jälkeen pääsimme luomaan tiimihenkeämme ja todenteolla ryhtymään liiketoiminnan harjoittamiseen. Meillä swangolaisilla onkin riittänyt  kylliksi tekemistä sekä omasta toimesta että toimeksiantajien puolesta. Hyvän yhteishengen ja muiden tuen ansiosta yksikään tiimimme jäsen ei ole jäänyt projektia vaille ja osalle on riittänyt hommia ehkä jopa enemmänkin kuin tarpeeksi.

Olemme osuuskunnassamme päässeet toteuttamaan itseämme ja kokeilemaan rajojamme. BisnesAkatemian opiskelumalli on antanut meille upean mahdollisuuden haastaa itseämme samalla pysyen turvallisessa ympäristössä valmentajat taustalla tukenamme. Swangon väki on saanut loistaa muun muassa markkinoiden ja järjestäen tapahtumia sekä suunnitellen nettisivuja. Osaamista tiimistämme löytyykin hyvin erilaisilta osa-alueilta. Itse olen päässyt kehittämään taitojani erityisesti markkinoinnin ja myynnin saralla, mutta myös nettisivujen tekemisessä sekä taloushallinnollisissa tehtävissä.

Koska Swango on kansainvälisyyteen tähtäävä osuuskunta, olemme pyrkineet luomaan kontakteja muun muassa koulullamme vieraileviin baskeihin. Olemme saaneet auttaa heitä heidän projekteissaan täällä Suomessa sekä muutenkin tehdä tuttavuutta heidän kanssaan. Toivomme, että tekemällä yhteistyötä heidän kanssaan heidän ollessa täällä, saamme luotua kestäviä kumppanuussuhteita, joiden varjolla myös onnistumme pikkuhiljaa oikeasti kansainvälistämään osuuskuntamme toimintaa.

Osuuskuntamme lyhyen taipaleen aikana olemme jo ehtineet kokea kovia. Olemme menettäneet muutaman yksilön perinteisemmälle opintomallille sekä ulkomaanvaihdolle, mutta onneksemme jäljelle on jäänyt tehokas yksitoistahenkinen joukko innokkaita tiimiyrittäjiä. Swangoa eteenpäin ajaa hyvä ryhmähenki, kunnianhimo sekä omistautuminen yhteiseen tekemiseen. Osuuskuntamme on lähtenyt hitaaseen, mutta varmaan nousuun kohti menestystä!

IMG_1632

Laura Tuomola

Osuuskunta Swango

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia