Suklaata ja liikuskelua

SONY DSCVuodenvaihde sujui lomaillessa. Suklaan mutustamisen ohella liikkuminen oli yksi tärkeimmistä aktiviteeteista.

Harvoin, jos koskaan on tullut liikuttua niin monipuolisesti kuin viimeisen1,5 viikon aikana. Ohjelmaan on kuulunut punttisalia, juoksua, kävelyä, squashia, vaellus, uintia, hiihtoa ja sisäsoutua. Liikuntatuokioiden kesto aina 1–2 tuntia.

Latu piti itse tehdä metsätien pätkälle, koska ajettuja latuja ei vielä ollut valmiina. Kilometrin mittaisella ladulla suksen pohja raapaisi välillä ikävästi hiekkaa ja naarmujakin tuli. Mitään kovin nautinnollista tai sujuvaa hiihtämistä se ei ollut, mutta parissa päivässä saldoksi tuli kuitenkin yhteensä noin 27 kilometriä.

Uimahallissa en ollut käynyt aikoihin. Niinpä nyt oli mukava käyttää niitäkin palveluita ja pulikoida eteenpäin 2,2 kilometriä pääosin rintauintia. Kylmäaltaassa seisoskelu puolestaan toimi hyvänä palautuksena ja rentoutuksena myös edellisen päivän punttiharjoituksesta.

Kotiinkin hankin vajaan kympin heräteostoksena uuden kuntolaitteen, voimapyörän. Kyseessä on siis pieni pyörä, jonka molemmilla puolilla on kahva. Laite toimii niin, että lattialle mennään polvilleen, otetaan kahvoista kiinni ja työnnetään pyörää suorin käsin eteenpäin niin pitkälle, että pääsee vielä takaisinkin. Erinomaista keskivartalotreeniä.

Viime vuoden kuntoilut ynnäsin yhteen vuodenvaihteessa. Juoksukilometrejä tuli noin 1800, eli jonkin verran vähemmän kuin edellisenä vuonna. Se johtuu tietysti syksyllä alkaneista akillesongelmista, joiden vuoksi olin lähes kokonaan juoksematta useita viikkoja.

Liikuntatunteja kertyi kuitenkin yhteensä 333, eli peräti noin 50 enemmän kuin vuonna 2013. Iltaisin on ollut enemmän aikaa liikunnan harrastamiseen.

Uutena liikuntamuotona aloin harrastaa melko aktiivisesti punttisalia, ja sama trendi jatkunee myös tänä vuonna. On nimittäin mukava pistää suklaasta kertyneet kilot mukamas lisääntyneen lihasmassan piikkiin.

2 Responses to Suklaata ja liikuskelua

  • ei oikeen korreloi toi tunti ja km määrä keskenään, tiedäntiedän , jälkipyykkiä luvassa…

    • Siis juoksua on tullut harrastettua jonkin verran vähemmän ja muuta liikuntaa taas huomattavasti enemmän. Viimeinen vuosikolmannes meni aika vähillä juoksuilla normaaliin verrattuna, mutta muuta liikuntaa tuli paljon. Viime vuonna en myöskään harjoitellut maratonille, mikä vähensi juoksukilometrejä. Iltaisin on ollut huomattavasti edellisvuotta enemmän aikaa liikuntaan käytettäväksi. tulee siis tehtyä pitempiä liikuntasuorituksia, jotka yhä useammin ovat olleet muuta kuin juoksua.

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia