Beverly Hills 90210 – elämää Nicaraguan auringossa

 

Kävelimme rajan yli Nicaraguaan, jossa meitä odotti sateen tuoksuinen sademetsä. Norkoilimme tien varrella odottaen paikallisbussia, joka vei meidät läheiseen kaupunkiin. Sieltä päädyimme monen vaihdon jälkeen Etelä-Nicaraguassa sijaitsevaan San Juan del Suriin. Ajatuksena oli viipyä kaupungissa vain pari päivää ennen kuin jatkaisimme matkaa Ometepen-järvelle kiipeämään tulivuorta ja sademetsäretkelle San Juanin joelle, mutta San Juan del Surin viehätys ja hostellistamme Naked Tigerista avautuva näkymä ja mahtava tunnelma veivät mukanaan.

Hanna jatkaa matkaansa Latinalaisessa Amerikassa huhtikuun alkuun saakka ja palaa helmikuun lopulla Väli-Amerikkaan, jolloin hän tulee tekemään sekä retken tulivuorelle etta sademetsään, joten pieni jämähtäminen tässä vaiheessa reissua ei haitannut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sunday Funday- uima-allaskierroksen siivittämänä tutustuimme eri maalaisiin reppureissaajiin, heidän parissaan menikin hostellin altaalla ja rannalla pari päivää. Lisa pääsi kokeilemaan taas surffausta, ja hän pystyi joitakin aaltoja ratsastamaan ihan rantaan asti! Lisa jäi koukkuun aaltoihin!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kun muu porukka jatkoi Granadaan, tämä parivaljakko meni kokeilemaan sademetsän latvustossa kulkevaa köysirataa juuri avattuun seikkailupuistoon. Adrenaliinivirtauksen sekä mölyapinoiden ja sinisten suurten morpha eli taivaansiipiperhosten lisäksi saimme nauttia myös upeista maisemista Tyyneen valtamereen ja Ometepen-järvelle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Altaalla makoilu hienossa huvilamaisessa hostellissa upeine näkymineen tuntui kuin Beverly Hillsin nuorten luksuselämältä. Aivot saivat jäädä hetkellisesti lomalle, kun altaalla järjestettiin bileitä, joissa altaaseen milloin hypättiin surffaamaan, milloin taas liu’uttiin itse kyhättyä liukumäkeä pitkin. Suurin osa hostellin vieraista oli australialaisia, kanadalaisia ja amerikkalaisia, ja meidänkin tuli kunnioitettua jenkkiyliopistonuorien perinteitä pelaamalla olutpingpongia.Tapasimme myös muutamia pohjoismaalaisia, joiden joukossa kaksi tyttöä Suomesta. Monia suomalaisia ei reissun aikana olekaan vastaan tullut!

Suomessakin suuressa huudossa olevaa frisbeegolfia tuli myös testattua hostelliporukan kanssa. Valitettavasti lautta Ometepen-järvelle jäi hauskanpidon jalkoihin ja kirjauduimme uudestaan sisään hostelliin, jossa meidän lähdöstä olikin tullut aikamoinen vitsi, kun viikon ajan olimme tehneet useasti lähtöä.

Lisa kävi katsomassa ensimmäistä kertaa elämässään ammattinyrkkeilyä. Se olikin näky, kun aika heiveröisen näköiset nicaragualaismiehet pieksivät toisiaan. Illan naistaistelupari taisi olla agresiivisempi kuin miehet, ja matsista kehkeytyikin oikein kunnon kissatappelu. Illan kohokohta oli kuitenkin uuden, melkein kaksimetrisen kanadalaiskaverimme taistelu, joka valitettavasti päättyi tappioon. Huvittavia olivat kaveriemme paini- ja kädenvääntöyritykset kun yleisökin pääsi lavalle mittailemaan taitojaan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tulivuoret ja sademetsät saivat jäädä, kun matkaa oli pikavauhdilla jatkettava Panamaan Lisan viisumin takia. Lisää siitä seuraavassa blogi-kirjoituksessa.

 

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia