Esimerkillä maailman ympäri

”Haluatko lähteä matkalle maailman ympäri ja oppia samalla liiketaloutta?”

Johannes Partanen

Kuva: Ideachampions.com

Kuva: Ideachampions.com

Olemme pyörittäneet osuuskuntamuotoista yritystä nyt parisen vuotta ja työllistämme itsemme sen kautta. Tätä edelsivät vuoden perusopinnot ja virtuaaliyrityksen saattaminen alusta loppuun. Kenneth Sundbergin bloggauksesta voit tarkemmin tutustua siihen, miten opiskelut ovat hänen kohdallaan edenneet BisnesAkatemia ympäristössä.  Tällä hetkellä teemme muun muassa aliurakointia maailman suurimmalle ohjelmistotalolle heidän markkinoinnin puolella, joten ehkä olemme jossain kohtaa jotain oikeinkin tehneet. Mitään emme kuitenkaan olisi saavuttaneet, jos emme olisi asettaneet itsellemme tavoitteita.

Sellaiset lausunnot kuin: ”Lyödään aikaisempien osuuskuntien liikevaihdot ja nostetaan raja tarpeeksi korkealle, jotta tulevat tiimit voivat sen ylittää ja olla ylpeitä siitä!” tai ”Lähdetään tuotoillamme maailmanympärimatkalle opiskelujen päätteeksi!” tuntuivat alkuun jopa hassuilta. Mutta kun oikeasti miettii, niin miksi ei. Ensimmäinen väittämä muuttuu viralliseksi vuodenvaihteessa, kun tilikautemme päättyy, ja maailmanympärysmatkan varausmaksu maksettiin kuluneella viikolla! Haluamme toimia esimerkkinä niille, jotka tulevat meidän jälkeemme joten voiko siis konkreettisempaa esimerkkiä olla siitä että kun tarpeeksi tekee, opettelee ja yrittää niin mikä tahansa on mahdollista!

Tiimioppimisympäristö tulee olemaan tulevaisuudessa yksi niistä ratkaisuista joilla mm. saadaan ihmiset korkeakouluista nopeammin työelämään. Tiimillä saadaan tuotua ihmisiä yhteen, heidän osaamisiaan ja eri näkökulmia tekemiseen. Tähän kytkeytyy jo peruselementtinä verkostoituminen, joka on elinehto pärjätäkseen tulevaisuuden työelämässä.

Enää ei ole eroa koululla ja työllä, koska ne kuuluukin olla yhdessä jotta osaamista saadaan kehitettyä! Avaintekijänä menestyvissä yrityksissä ja installaatioissa on henkilöstön osaaminen ja sen kehittyminen. Saamme siis valmiiksi toimintamallin ja verkoston, millä voimme toimia myöhemmin työurallamme!

Oma taipaleeni akatemialla rupeaa olemaan päätepisteessä. Joku muu voisi sanoa olevansa tässä kohtaa haikea mutta en tätä tunnetta itsestä ole vielä löytänyt. Uskoisin tämän johtuvan siitä että oppimisen polku ei lopu siihen kun saa käteen tradenomin paperin, siitähän se vasta alkaa! En ole nähnyt opiskeluaikaani perinteisenä ”nyt käydään koulussa ja valmistutaan” vaan osana työuraani, joka tukee omaa asiantuntijuutta ja verkostoitumista.

Itse löysin opiskelun vasta vähän keskivertoa nuorta myöhemmin, kerkesin olla työelämässä jo useamman vuoden ennen kuin lähdin opiskelemaan Turun ammattikorkeakoulussa liiketaloutta. Taustalla minulla on mediapuolta, maanrakennusalaa, yrittäjyyttä sekä muuten vain aktiivinen elämä yhteisöjen ja harrastusten parissa. BisnesAkatemian opiskelumalli siis oli erinomainen lähtökohta lähteä hyödyntämään aikaisempaa osaamistani ja kehittelemään uutta!  Tämän tahdon tuoda esiin, sillä nykyään löytyy myös vaihtoehtoja niille ihmisille, jotka oikeasti oppivat tekemällä. Korkeakoulutus ei ole pelkästään enää teoreettisesti oppiville!

Tekstin alusta löydät haasteen jonka esitän kaikille, niin ”ulkopuolisille” kuin meidän akatemian omalle väelle! Jos sinulla on joku unelma, niin tee kaikkesi jotta saat sen toteutettua!

Pekka Mäki-Kuutti
Tiimiyrittäjä
Osuuskunta Idea-Miilu

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia