Biitsielämää El Salvadorissa

Kirjaimellisesti kukonlaulun aikaan lähdimme kohti rajanylitystä El Salvadoriin. Matka tyssäsi kuitenkin jo muutaman tunnin kuluttua kolmen kaistan leveydeltä rajaa kohti ja sieltä poispäin kulkeviin rekkoihin. Mielenkiintoisen tilanteesta teki se, että tie oli ihan perinteinen kaksikaistainen. Bussikuskimme päätti yrittää ohi pikkutietä pitkin, mutta muutkin olivat keksineet tämän idean ja myös kiertotie oli tukossa. Eteenpäin kuitenkin päästiin, kun tietä levennettiin machete-veitsellä tienreunojen kasvustoa katkoen.

Rajalla kummastusta aiheutti rajatarkastaja, jonka tarkastuspiste koostui sillanpäädystä, jossa hän sillan kävellen ylitettyämme vilkaisi passimme läpi ja ohjasi vielä pieneen rakennukseen, jossa oletimme saavamme maahan pääsyyn oikeuttavat leimat passeihimme. Leimoja meille ei kuitenkaan suostuttu antamaan ja alkuhämmennyksen jälkeen saimme kuulla, että El Salvador kuuluu Guatemalan, Hondurasin ja Nigaraguan tavoin CA-4 maihin, joka vastaa Schengen sopimusta, eli mahdollistaa yhdenmukaistetut viisumikäytännöt maiden välillä. Näissä maissa on siis käytäntönä, että leiman passiin saa vain siitä valtiosta, mihin ensimmäisenä saapuu ja siitä valtiosta, josta näissä maissa matkustamisen jälkeen poistuu.

El Salvadorin puolelle päästyämme silmissämme kiinsivät jo aurinkoiset rannat, matkan kuitenkin katkaisi tielle kaatunut rekka, jonka nostoyritystä aikamme seurasimme ennen kuin tie aukesi.

 

Seuraavat päivät chillailimme El Tucon hostellin uima-altaalla ja paikallisissa menomestoissa autralialaisten ja brittiläisten reissaajien kanssa. Reppureissaajia El Tuncossa riitti, sillä paikka on maailmanlaajuisesti tunnettu surffaamiseen sopivista aalloistaan. Lisa kokeili ensimmäistä kertaa surffaamista, ruhjeilta ei kuitenkaan vältytty, sillä aallot olivat aloittelijalle hieman hurjat.

 

 

Kun muut reppureissaajat suuntasivat taksilla maan pääkaupunkiin San Salvadoriin, nämä tytöt siirtyivät ”chicken-bussista” toiseen määränpäänään El Cucon rannat ja kilpikonnien suojeluun keskittynyt ekologinen majoituspaikka. El Cucon pehmeämmillä aalloilla Lisan surffaus alkoi edistyä ja pääsimme myös joelle kokeilemaan SUP-lautailua, jossa melonta tapahtuu surffilaudan tyyppisellä laudalla seisoen. Hannan hyppyaskelin veteen kirmaaminen pysähtyi kuin seinään Lisan kuultua surffiopettajaltaan rannan vaaroista ja huudahtaessa varoituksen lähellä uiskentelevista rauskuista, joiden piston vuoksi kaksi turistia oli lähiaikoina jouduttu viemään sairaalahoitoon.

 

 

Seuraavaksi matkamme jatkuu kohti Hondurasia. Tosin tilaamamme taksi ehti lähteä Hannan tehdessä vielä rinkan aamupakkailuja. Hannan aamumyöhästelystä olikin meille hyötyä, sillä pääsimme norjalaisten maksamassa kyydissä matkustamaan auton lavalla ilmaiseksi bussillemme.

 

 

 

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia