Paprikan pilkkomisesta projektinhallintaan

Vuosi sitten aloitin opinnot Turun ammattikorkeakoulussa ja näin kuinka vanhemmat opiskelijat kapusivat BisnesAkatemian rappusia ylös kohti osuuskuntiensa toimitiloja. Ajattelin jo silloin, että kuinka mahtavaa ja haastavaa olisi pyörittää omaa yritystä opintojen ohella ja päästä kokemaan kaikkea yrityksen toiminnan käynnistämisestä aina tilinpäätökseen asti. Olen aina miettinyt, että olisi hienoa opiskella ympäristössä, jossa oppimiselle ja tekemiselle on vain taivas rajana.

Nyt on kulunut muutama kuukausi siitä, kun BisnesAkatemian apuvalmentajat potkaisivat uusien osuuskuntien toiminnan käyntiin Diilipäivällä. Kaikille osuuskunnille annettiin tehtäväksi hankkia päivän aikana mahdollisimman paljon projekteja ja kontakteja. Diilipäivän aikana oli ilo huomata mikä into ja tarmo uusilla yrittäjillä oli. Jokainen ryhmä halusi saada suurimmat diilit ja voittaa haasteen. Tehtävänannon jälkeen ei mennyt kuin hetki kun uudet osuuskuntayrittäjät olivatkin jo kiertämässä ja soittelemassa ympäri Varsinais-Suomen yrityksiä esittämässä työtarjouksia ja tekemässä tärkeää kontaktointia.  Tässä tehtävässä kiteytyi hyvin se mikä tekee BisnesAkatemian oppimismuodosta niin ainutlaatuisen: opiskelijat pääsevät toteuttamaan itseään oikeassa yritysympäristössä luennoilla istumisen sijaan.

Visioonan iskuryhmä!

Visioonan iskuryhmä!

 

Osuuskunta Visioonalla on mennyt suurin osa syksyn työtunneista yrityksen käynnistämiseen liittyviin asioihin: vastuualueiden jakaminen, markkinointimateriaalien tuottaminen ja tärkeimpänä oman identiteetin ja arvomaailman löytäminen. Varsinaisen liiketoiminnan käynnistämiseksi Visioona aloitti aktiivisesti etsimään projekteja, joissa pääsisi tekemään oman alan töitä, vaikka onhan diilipäivästä saatu paprikanpilkkominenkin ollut todella hauskaa ja mukavaa vaihtelua. Visioona on jatkuvasti pyrkinyt kontaktoimaan yrityksien kanssa ja saamaan aikaan yhteistyötä. Tämä onkin jo toteutunut, sillä osuuskunta Visioona on päässyt osalliseksi Vilpas Vikings Business Groupia, jossa on mukana myös monia muita Salon seudun suuria vaikuttajia. Osuuskunta Visioonassa yhtenä mottona onkin: ”Koskaan ei voi olla liikaa kontakteja.” Suurin osa porukasta löytyy jo jopa LinkedInistä!

 

visioona2

Projektisuunnitelman parissa.

 

Jouni Mäkelä
hallituksen puheenjohtaja
Osuuskunta Visioona

 

 

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia