Jyvät ja akanat

Osuuskunta Imperia Group

Osuuskunta Imperia Group

Pieni kiire, stressi ja epävarmuus. Jos ihminen tuntee olonsa kotoisaksi ja energiseksi edellä mainittujen aikana, niin onko hän syntynyt yrittäjäksi? Täytyykö yrittäjäksi syntyä vai voiko siihen oppia? Onko yrittäjyys elämäntapa vai asenne?

BisnesAkatemia on suomalaisen korkeakouluopiskelun ehdoton edelläkävijä ja kruunun jalokivi, jos lähdetään tarkastelemaan asiaa siitä näkökulmasta, missä voit oikeasti toteuttaa itseäsi. Se on myös paikka, jossa voit löytää itsesi. Opiskelumalli, jota BisnesAkatemia toteuttaa, tuo yhteen ihmisiä erilaisista lähtökohdista. Ehkä siksi niin harva meistä tiesi tarkkaan, että mitä tulisi täällä BisnesAkatemian punaisen käytävän päässä tekemään. Uskon, että tämä epävarmuus tulevasta oli myös ensimmäinen opetus tiellä kohti yrittäjyyttä. Nyt erotetaan jyvät akanoista ja jäljelle jäävät ne, jotka omaavat sen asenteen ja yrittäjähenkisyyden, mitä täällä tarvitaan. Yrittäjyys on ennen kaikkea asennetta, jota ilman ei menesty palkkatyössäkään.

Me kaikki tulemme erilaisista lähtökohdista ja meillä jokaisella on oma menneisyys, jonka tuomme mukanamme BisnesAkatemiaan sekä omaan osuuskuntaan. Itse olen lähtökohdaltani yrittäjähenkisestä perheestä. Meillä yrittäjyys on ollut elämäntapa jo muutamia vuosikymmeniä, eivätkä ideat ja innovaatiot lopu vieläkään. Oma perhetaustani on osittain muovannut minusta sen mikä tällä hetkellä olen. Jo ennen BisnesAkatemiaa oli yrittäjyys minussa kiinni niin asenteen kuin työskentelynkin kautta. Aikaisemmin opitut ja kuullut tarinat ja asiat yrittäjyydestä ovat varmasti osuuskuntamme sekä yksi voimavara että heikkous.

BisnesAkatemia on paikka erilaiselle ajattelutavalle, uudelle tavalle toimia ja mahdollisuus uusille innovaatioille sekä yrityksille, jota koko Suomi tällä hetkellä tarvitsee. BisnesAkatemiassa näet päämäärän ja piirrät kartan sitä kohti. Saat tukea ja opastusta, jos meinaat eksyä tieltä. Jotkut ehkä piirtävät kartan yhdessä toisen opiskelijan kanssa ja tarpovat yhdessä kohti yhteistä päämäärää. Oleellista kuitenkin on, ettei kukaan kanna sinua perille. Sinun täytyy vaan yrittää ja katsoa kantaako siivet.

Viime aikoina olemme osuuskunnassa saaneet saavillisen kylmää vettä niskaan hypättyämme yrittäjyyden isoihin saappaisiin. Karu totuus on tullut eteen, ja olemmekin huomanneet, ettei kukaan tule meille töitä tarjoamaan, vaan projektit ja asiakkaat on hankittava itse. Projektien ja asiakkaiden hankinta ei ole ollut kovinkaan helppoa. Uskoa ja halua on tarvittu ja tarvitaan kaikilta osuuskunnan jäseniltä. Niistä kumpikaan ei saa hiipua nyt, kun pitäisi painaa duunia ja kovaa. Vastuu omasta oppimisesta on meillä itsellämme. Se asettaa paineita jokaiselle opiskelijalle. Uskon, että mikään ei ole kuitenkaan parempi tapa oppia kuin työn ja tuskan jälkeiset onnistumiset.

Vähitellen alkaa kuitenkin olla pöhinä päällä kaikissa osuuskunnissa. Ilmassa on pientä stressin tuntua; joillakin siitä, että on paljon hommia ja osalla siksi, ettei ole tarpeeksi. Kuitenkin halu yrittää opiskelussa, osuuskunnassa ja elämässä paistaa useimman henkilön kasvoilta. Osa meistä vielä etsii itseään ja pohtii onko tämä se suunta ja tapa, jolla pääsen omiin tavoitteisiini. Tämä syksy on ollut minulle henkilökohtaisesti hyvin kasvattava. Viime keväänä vielä pohdin vakavasti, onko tämä BisnesAkatemia tyylinen opiskelu kuitenkaan oikea minulle. Vain muutaman viikon opiskelu BisnesAkatemian puolella paljasti, että olin keväällä väärässä. Olen vihdoin löytänyt itseni ja vaikka määränpää ei olekaan vielä aivan selvä, niin on varmaa, että BisnesAkatemia ohjaa minut sen vielä löytämään.

Inkeri Kulmanen
hallituksen puheenjohtaja
Osuuskunta Imperia Group

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia