2 vuotta, 1 kuukausi ja 15 päivää

Sen verran aikaa on kulunut siitä, kun keltanokkaisena liiketalouden opiskelijana astuin ensimmäisen kerran BisnesAkatemian portaita. 2 vuotta ei kokonaisuudessaan ole kovin pitkä aika, mutta tässä iässä ja elämäntilanteessa se on pitkä aika, jolloin moni elämän kannalta merkittävä asia tapahtuu. 20 ikävuoden tienoilla syntyvät suurimmat käsitykset elämästä, työstä, oppimisesta ja oman sukupolven tulevaisuudesta. Tässä kirjoituksessa käyn läpi mitä viimeiset reilut kaksi vuotta ovat vaikuttaneet itseeni sekä osuuskuntaamme.

"En koskaan yritä opettaa oppilaitani, yritän vain luoda ympäristön jossa he voivat oppia" Vapaa suomennus kuvan tekstistä. Tämä maalaus löytyy BisnesAkatemian oven vierestä.

”En koskaan yritä opettaa oppilaitani, yritän vain luoda ympäristön jossa he voivat oppia” Vapaa suomennus kuvan tekstistä. Tämä maalaus löytyy BisnesAkatemian oven vierestä.

1. vuosi

Kun olet viettänyt 12 vuotta niin sanotusti perinteisen opiskelun parissa, oli kulttuurishokki alussa varsin raju. Hyppäys yksilökeskeisestä ja hyviin numeroihin tähtäävästä opiskelusta tiimipohjaiseen opiskeluun on suuri. Monikaan ihminen ensimmäisen vuoden ryhmästäni ei ollut harjoittanut tiimityötä näin vakavassa mielessä ennen. Yrittäjyyttä ja liiketoimintaa tänne tultiin opiskelemaan, joten toimeen tartuttiin. Ensimmäisen vuoden opinnot koostuivat käytännön tekemisestä harjoitusyrityksessä sekä tradenomin perusopintojen suorittamisesta. Käytännön tekeminen jäi paljon paremmin mieleen. Yhdessä tekeminen onnistumisineen, riitoineen ja kokemuksineen oli henkisesti kasvattavaa ja opetti ajattelemaan asioita myös toisen kantilta ja tarkkailemaan oman pään toimia. Oppi ensimmäisestä vuodesta ei näkynyt heti, mutta jo seuraavana kesänä töissä huomasi oppineensa jotain oleellista työstä ja organisaation toiminnasta. Lisäksi löysin ystäviä, jotka säilyvät pitkään.

2. vuosi

Toisena opiskeluvuotena Akatemia starttaa toden teolla. Heti ensimmäisen viikon asialistalla oli mm. osuuskunnan jäsenhakemuksen tekeminen, ensimmäinen diilipäivä sekä ensimmäiset asiakasprojektit, joissa osallisena oli myös raha. Osuuskunnan nimeksi tuli pitkän prosessin jälkeen Idea-Miilu. Yritystoiminnan loputon muotoutuminen omaan muottiinsa sekä liiketoiminnan luominen alkoi. Syksyn mittaan 12 jäsenen kiinnostuksen kohteet, intohimot ja roolit tiimissä alkoivat löytyä. Liiketoiminnan luominen tyhjästä ei ole helpoin pala, mutta palkitseva kokemus. Jos ensimmäisenä vuotena tehtiin syväkyntöä tiimitoimintaan, niin toisena vuotena hypätään toden teolla organisaation olemukseen, liikeidean luomiseen, verkostoitumiseen sekä käytännön liiketoiminnan salaisuuksiin. Treeneissä, eli BisnesAkatemian vuorovaikutuksellisissa oppimistilanteissa pyrittiin perehtymään niinkin arkisiin asioihin kuin asiakastapaamisiin kuin vähän korkealentoisimpiin teemoihin kuten luottamukseen työssä. Mitä toisesta vuodesta sitten jäi käteen? Seinään ajettu yritys löytää osuuskunnalle yhteinen suunta, helkutin monta virhettä, ikimuistoisia hetkiä ja aivan järjetön määrä oppia sekä kasvamista yksilönä ja organisaationa.

3. vuosi

Kolmannesta vuodesta on nyt kulunut paperilla kuukausi ja seitsemän päivää. Käytännössä kolmas vuosi alkoi jo edellisenä vuonna. Kesällä ei levätty, vaan yritystoimintaa jatkettiin kesän yli. Loppukeväästä osuuskunta ansaitsi merkittävän kokoisen projektin, josta riitti muutamalle henkilölle rutkasti töitä kesäksi. Kun vuotta nuoremman vuosikurssin akatemialaiset tulivat syyskuun alussa Akatemian käytäville, huomasi jonkin muuttuneen. Oli mukava nähdä, kun vuotta nuoremmat olivat samassa tilanteessa kuin itse vuosi sitten. Täynnä intoa, ideoita ja kunnianhimoa. Itse taas oli päässyt isojen projektien pariin, tiesi tekevänsä jotakin merkityksellistä ja oli luonut liiketoimintaa tyhjästä.

Vauhti kiihtyy edelleen, niin omassa toiminnassa kuin Miilun liiketoimissa. BisnesAkatemia on myös kehittynyt huomattavaa vauhtia viimeisen parin vuoden aikana. Akatemiassa opiskelee innokkaita tiimiyrittäjiä enemmän kuin koskaan.

Entä mitä minulle kuuluu pian valmistuvana tiimiyrittäjänä? Mielestäni Akatemia on ennen kaikkea matka omiin intohimoihin ja liiketalouden syövereihin. Matkaa on nyt kuljettu jo monta kilometriä, mutta opin nälkä ei ole tyrehtynyt. Hienoja juttuja on tehty ja seinää päin on ajettu ja lopulta löydetty jotain kultaista törmäyksen jäänteistä. Tunnen olevani valmis siirtymään Akatemian portailta ulko-ovelle, mutta valmis en tule olemaan koskaan. Jos jotakin, niin sen BisnesAkatemia on opettanut.

 

Ps. Tämän blogin kirjoitusvuorot jakaantuvat BisnesAkatemian osuuskuntien kesken ja kirjoitusten väli on noin pari viikkoa. Seuraa tätä blogia ja tiedä mitä mahtavaa Ylhäistentien amk-kampuksella puuhaillaan. Jos olet rohkea, niin tule piipahtamaan toimistossamme kahvilla.
Pss. Tykätkää myös BisnesAkatemian fb-sivusta. Sieltä näkee mitä kaikkea puuhaillaan päivittäin 🙂 https://www.facebook.com/BAkatemia

 

Kenneth Sundberg
Osuuskunta Idea-Miilun hpj

10689904_365018336999994_8019472920020002195_n

Miilun tavoite on lähteä opintojen loputtua maailmanympärimatkalle. Ehkä jatkamme myös täysipäiväisinä yrittäjänä 😉

Arkistot
RSS SSS.fi uutisia